2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tüntettek kedd délután a büntetőeljárási törvénykönyv módosítása ellen Kolozsváron

2018. június 19. 21:08, utolsó frissítés: 2018. június 20. 11:10

További képek tegnapi tüntetésről:


Frissítés

A Mediafax hírügynökség szerint a tüntetők száma meghaladja a háromezer főt. A központból való induláskor párszázan lehettek, írják, azonban a Mărăsti irányába tartó tömeg igencsak megduzzadt a folyamatosan csatlakozóknak köszönhetően.

A tüntetők olyan szlogeneket kiáltanak, mint ”Jos Guvernul” ("Le a kormánnyal"), ”Demisia” ("Lemondás"), ”Tăriceanu – şobolanul” ("Tăriceanu - a patkány"), ”Uniţi salvăm toată România” ("Összefogva megmetjük egész Romániát"), ”Justiţie nu corupţie” ("Igazságosság, nem korrupció"), ”Ruşine să vă fie” ("Szégyelljétek magatokat"), ”Legi pentru cetăţeni, nu pentru politicieni” ("A népért a törvényeket, nem a politikusokért"), ”Anticipate” ("Előrehozott választásokat"), ”Parlament penal, marş la tribunal” ("Törvényszegő kormány, irány a bíróság"), ”Ultima soluţie, încă o revoluţie” ("Utolsó megoldás, egy újabb lázadás"), ”Hoţii” ("Tolvajok"), ”Libertate” ("Szabadság").

A tüntetők újból a Főtér fele veszik az irányt, ahonnan indult a megmozdulás.---

Körülbelül kétezer ember gyűlt össze Kolozsvár főterén, hogy a büntetőjeljárási törvénykönyv módosítása ellen tüntessen. A Szent Mihály templom mellett kezdett gyülekezni a tömeg, majd különböző szlogenek (PSD, ciuma roșie, singura soluție, incă o revoluție stb) és a beszédek elhangzása után, ezeket ismételve végigvonultak a város központján az Avram Iancu tér és a román állami színház irányába.

A tömeg a Mărăsti negyed fele tart, ahol még többen csatlakoztak hozzá.

Videó: Digi24:


Élő felvétel:

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS