2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Köln alpolgármestere is jelen lesz a kolozsvári Pride-on, a romániai magyar politikusokat is meghívták

2018. június 20. 16:00, utolsó frissítés: 16:35

Köln alpolgármestere, Andreas Wolter is részt vesz a szombaton zajló kolozsvári Pride-on - tájékoztatnak a szervezők. Kolozsvár testvérvárosának alpolgármestere és küldöttsége a Les Sisterhood Kolozsvár meghívására vesz részt a ClujPride fesztivál keretében zajló felvonuláson.

Andreas Wolter a Zöldek politikusa, 2014 óta Köln alpolgármestere. 2014-ben házasodott össze férfi partnerével. Köln város küldöttségének tagjai között szerepel többek között Stefanie Schmidt melegjogi aktivista is.A ClujPride fesztivál szerdán kezdődik 19 órakor az Urania Palotában, amit 20 órától egy filmvetítés követ. A következő négy napban lesznek beszélgetések, kiállítások, műhelymunkák, vetítések, bulik, színdarab és élő könyvtár is. A részletes program magyarul itt érhető el.

A felvonulás szombaton 17 órától kezdődik, a tömeg a Horia Demian Sportcsarnok előtti térről indul, és a következő útvonalon halad: Függetlenség/Independenței sétány, Rákóczi/Napoca-híd, Türr István/1 Decembrie 1918 sugárút, Giuseppe Garibaldi utca, Függetlenség/Independenței sétány, Horia Demian sportcsarnok. A polgármesteri hivatal kivitelezési munkálatokra hivatkozva idén is elutasította a szervezők minden olyan útvonal-javaslatát, amely érintette volna központot. Ezzel szemben a felvonulás szervezői szerint a Noua Dreaptă (Új Jobboldal) szélsőségesen nacionalista pártnak engedélyezték, hogy a város központjában, a Bocskai-téren (Avram Iancu) szervezzen megmozdulást.

Az LMBTQ Erdélyben csoport a romániai magyar politikusokat is meghívta a felvonulásra, így az RMDSZ képviselőit és szenátorait, Kolozs megye, illetve Kolozsvár tanácsosait, valamint az RMDSZ elnökségét, szövetségi elnöki hivatalát, és az ügyvezető elnökség tagjai is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS