2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több ezer ember ment ki szerdán is tüntetni Bukarestben és az ország nagyvárosaiban

2018. június 20. 20:07, utolsó frissítés: 22:55

Nagyjából ezer ember szerdán is kiment tüntetni a perrendtartási törvénykönyv módosítása miatt Bukarestben, a Hotnews tudósítása szerint. A megmozdulást a Corupția ucide Facebook-oldalon 18 órára hirdették meg a Győzelem térre. A tudósítás szerint a tüntetők száma folyamatosan nő.


A tüntetők olyan rigmusokat skandálnak, mint Tolvajok!, PSD, a vörös pestis!, A csendőrség védi a lopást!, Gyertek ki a házból, ha érdekel, hogy mi történik!, Jön a DNA és elvisz!, Dragnea ne feledd, Románia nem a tied, hogy azt csinálj amit akarsz!. Az Agerpres azt írja, hogy a tüntetők az Antipa múzeum környékén az úttestet is elfoglalták, miután összetűzésbe kerültek a közlekedési rendőrséggel. A forgalom megbénult a környéken, ugyanis egyesek a földre feküdtek és nem akarták elhagyni a helyszínt.

Tüntetnek közben Kolozsváron, Temesváron, Brassóban és az ország más nagyobb városaiban is.

UPDATE: Bukarestben 22 órára mintegy 4.000 fősre duzzadt a Győzelem téren a PSD és az ALDE koalíció elleni tüntetés. Az Agerpres tudósítása szerint Nagyszebenben is több mint 4.000 ember indult el kormányellenes rigmusokat skandálva a Nagypiac térről egy több kilométeres menetelésbe. Kolozsváron mintegy 2.000 ember (a Digi 24 5.000 emberről tudósít) gyűlt össze, és vonult fel, hogy az igazságügyi törvények módosítása ellen tiltakozzon. Iaşi-ban 1.500 személy vonult az utcára, hogy kifejezze elégedetlenségét, míg Temesváron több mint 1.500 ember tüntet. A Digi 24 szerint Brassóban mintegy 1000 ember ment ki az utcára tiltakozni, Nagyváradon nagyjából 300-an, míg Konstancán 250-en tüntethetett. (hotnews/agerpres/digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS