2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Erőszakkal elhurcolták a bukaresti tüntetésről a Dreagneáról filmet forgató német újságírót

2018. június 21. 11:37, utolsó frissítés: 11:40

Nyolc személyt, köztük Paul Arne Wagner német újságírót is erőszakkal elhurcoltak a csendőrök szerda este a Bukarestben tartott kormányellenes tüntetésen.


Az újságíró a Facebbok oldalán osztotta meg az esetről készült videofelvételt, amelyen jól látszik, ahogyan a csendőrök erőszakosan kiragadják őt a tüntetők soraiból, majd betuszkolják a csendőrség kisbuszába.A digi24.ro szerint az újságírót és a másik 7 tüntetőt azzal az indokkal szállították el a tüntetés helyszínéről a rendőrségre, mert akadályozták a forgalmat a Pilóták (Aviatorilor) sétányán.

A német újságíró a Facebookon arról is beszámolt, hogy köszöni szépen jól van, csak egy kisebb zúzódás van a térdén.

Wagnert 500 lejre büntették meg, a hivatalos indoklás szerint azért, mert a tüntetés idején át akart törni a csendőrkordonon. Az újságíró elmondása szerint nem közölték vele, hogy mivel gyanúsítják és alá kellett írnia egy bírságolási jegyzőkönyvet, amelyet nem olvashatott el.

Az újságíró arról is beszámolt, hogy hallotta amint dohányzás közben arról beszélnek egymás között a rendőrök, hogy az igazságügyi törvények módosítása után nem tudják, hogy hogyan fogják majd elvégezni a munkájukat.

A férfi két éve él az országban, beszél románul és nemrégiben riportfilmet készített Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök ingatlanügyeiről, „Számunkra csak Dragnea létezik” címmel.

(digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS