2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kivizsgálást kér a legfőbb ügyészségtől a legfelsőbb bíróság elnöke a SRI-vel kötött megállapodás aláírása kapcsán

2018. június 21. 14:19, utolsó frissítés: 14:19

Kivizsgálást kér a legfőbb ügyészségtől a legfelsőbb bíróság elnöke, Cristina Tarcea annak kiderítésére, hogy történt-e hamisítás a legfőbb ügyészség, a legfelsőbb bíróság és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közötti együttműködési megállapodás aláírásakor, írja az Agerpres hírügynökség.


A legfőbb ügyészségnek küldött megkeresésben Cristina Tarcea rámutat, a megállapodás titkosságának feloldása és a dokumentum közzététele után a legfelsőbb bíróság volt elnöke, Nicolae Popa jelezte, az ő kézjegye szerepel ugyan az egyezményen, de ő nem írta alá azt, mivel 2009. szeptember 1-jétől nem látta el a tisztségével járó feladatkörét.

A legfelsőbb bíróság elnöke rámutat továbbá: az intézmény archívumában nem találtak olyan dokumentumokat, amelyek tisztáznák az egyezmény aláírásának körülményeit, vagy információkkal szolgálnának az azt megelőző vagy követő tárgyalásokról.

Cristina Tarcea megjegyzi továbbá, a legfelsőbb bíróság humánerőforrás-osztályán található iratok értelmében Nicolae Popa munkaviszonya 2009. szeptember 14-étól szűnt meg, a hónap első kilenc munkanapjára még bért kapott.

Tarcea szerint azt is megállapították, hogy 2009. szeptember 1-je és 14-e között több olyan rendeletet adtak ki, amelyen Nicolae Popa aláírása szerepel. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS