2021. július 24. szombatKinga
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Péntek délután eldőlhet Dragnea sorsa a Szociáldemokrata Párton belül?

2018. június 22. 12:02, utolsó frissítés: 12:02

Péntek délután 4 órakor összeül a kormányzó Szociáldemokrata Párt végrehajtó bizottsága, hogy döntsenek a pártelnök Liviu Dragnea ügyében. A pártelnököt ugyanis csütörtökön második korrupciós perében is elmarasztalta a bíróság. Az ítélet nem jogerős, Dragneának lehetősége van még fellebbezni. 


A pártelnököt hivatali visszaélésre való felbujtásban találta bűnösnek a bíróság, a közokirat-hamisításra való felbujtás vádja alól azonban felmentették. 

A 3 év 6 hónap szabadságvesztést kiszabó büntetést a bíróság összevonta a referendum-perben kiszabott 2 év felfüggesztett börtönbüntetéssel, a felfüggesztett szabadságvesztést pedig letöltendőre módosította, így a végleges ítélet 3 év 6 hónap letöltendő börtön.

Az ítélethirdetés után a fővárosban ismételten tüntetések kezdődtek, ahol az összegyűlt tömeg a PSD elnökének távozását követelte.

Viorica Dăncilă miniszterelnök
és Calin Popescu Tăriceanu a kormánykoalíció másik pártjának az ALDE-nak a pártelnöke is kiállottak Dranea mellett, és mindketten azt hangsúlyozták, hogy a szocdem pártvezért megilleti az ártatlanság vélelme. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS