2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Őrizetbe vett a DIICOT egy 15 éves fiút, aki közel-keleti terroristákkal levelezett

2018. június 22. 14:32, utolsó frissítés: 14:32

Őrizetbe vett a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) egy 15 éves fiút, aki állítólag terroristákkal tartott fenn kapcsolatot az interneten.

A 15 éves fiút azzal gyanúsítják, hogy 2017 szeptembere óta közel-keleti terroristákkal állt levelezési viszonyban, írta a digi24.ro .

A DIICOT közleménye szerint a fiú olyan Közel-keleti szervezetek portáljait látogatta meg, amelyek szélsőséges iszlám propagandát terjesztettek, valamint a fiú fel is vette velük a kapcsolatot és segédkezett abban, hogy román és külföldi személyekhez is eljusson ezeknek a szervezeteknek a propagandája, sőt a terrorelhárítási szervezet gyanúja szerint, a terrorszervezet anyagi támogatásában is közvetítői szerepet vállalt.

Az ügyészek szerint a fiatal a terrorista gyilkosságokat dicsőítő honlapokat látogatott és kifejezte szándékát, hogy a konfliktuszónába utazzon és kiképzést nyerjen fegyverhasználatból és robbanószerek gyártásából, hogy terroristatámadásokat hajthasson végre.

A tinédzser fiú otthonában tartott házkutatás után a terrorelhárító szervezetnek sikerült olyan videó és képanyagokat lefoglalni, amelyek megerősítik a DIICOT gyanúját és a későbbiek folyamán akár bizonyítékként is szolgálhatnak a fiú elleni eljárásban. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS