2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az USR Dragnea visszahívását kéri az alsóház elnöki tisztségéből

2018. június 22. 16:34, utolsó frissítés: 16:34

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) Liviu Dragnea visszahívását kéri az alsóház elnöki tisztségéből a képviselőház vezetőségétől, miután a házelnököt 3 év és 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték - közölte pénteken Claudiu Năsui, a szövetség frakcióvezetője.


A képviselőház vezetéségéhez benyújtott kérés szerint a házelnök ellen hozott bírósági ítélet „rontja a parlament és az egész ország nemzetközi megítélését”.

A házszabály szerint a képviselőház elnökét, az őt javasoló parlamenti csoport vezetőjének írásos kezdeményezésére, a jelenlévő képviselők többségének titkos, golyókkal kifejezett szavazatával lehet mandátuma lejárta előtt visszahívni.

Az USR meglátása szerint „felmentéséig Liviu Dragnea nyilvánvaló módon áthágja a szenátorok és képviselők magatartási kódexének első cikkelyét”, amely többek között az erkölcsi tisztességéről szól.

Az USR hangsúlyozza, hogy az ártatlanság vélelme, amit Dragnea védelmében szoktak felhozni, csak azt szavatolja, hogy bírósági jogerős ítélet hiányában senkit sem lehet bűnügyi felelősségre vonni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS