2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fehér megyében is károkat okozott a péntek esti felhőszakadás

2018. június 23. 11:53, utolsó frissítés: 11:53

Fehér megyében több mint 400 házat, melléképületet, hét hidat és pallót, több kilométernyi utat, negyven személygépkocsit tett tönkre a péntek esti heves esőzés - közölte az AGERPRES hírügynökséggel szombat reggel a Fehér megyei sürgősségi bizottság (CJSU).

Péntek este 35-40 liter csapadék esett négyzetméterenként, ezt erős szél és helyenként jégeső kísérte, így jelentősen felduzzadtak a folyóvizek, Gyulafehérváron, Balázsfalván és Szászsebesen a csatornahálózat elvezető képességét meghaladta a lezúduló vízmennyiség, Magyarigenben és Boroskrakkón gazdaságok kerültek víz alá.

A CJSU jelentése szerint Boroskrakkó (Cricău) szenvedte meg leginkább az időjárást, itt 200 házat és melléképületet öntött el az ár, nyolc személyt ki kellett menekíteni, két kilométeres szakaszon tönkrement az út, 20 személygépkocsi megrongálódott.

A Magyarigen (Ighiu) községhez tartozó Borosbocsárdon (Bucerdea Vinoasă) 150 házat és melléképületet, öt hidat és pallót tett tönkre az ár, két személyt ki kellett menekíteni, húsz autó itt is megrongálódott.

Gyulafehérváron tíz házat és udvart, Balázsfalván 12 házat és melléképületet, Szászsebesen kilenc lakást öntött el a víz. Az áramszolgáltatást több helyen meg kellett szakítani az áradások miatt, szombat reggel még 1.270 háztartásban nem volt áram a megyében. A katasztrófavédelmisek jelenleg is dolgoznak a károk elhárításán.
(Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS