2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kizárható a sajtó a nemzetbiztonsági témákat tárgyaló parlamenti bizottság üléséről

2018. június 25. 14:59, utolsó frissítés: 15:02

Nem minősül a tájékozódáshoz való jog megsértésének, korlátozható a sajtó képviselőinek részvétele azokon az üléseken, amelyeken nemzetbiztonsági témákról tárgyal egy parlamenti bizottság - döntötte el hétfőn az alkotmánybíróság, amely ezzel csak részlegesen fogadta be a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vonatkozó alkotmányossági óvását, írja az Agerpres hírügynökség.


Honlapján közzétett indoklásában a taláros testület foglalkozik azzal a bírált cikkellyel, amely szerint a parlament szakbizottságainak ülése nyilvános, ugyanakkor a bizottság plénuma meghatározhatja, hogy milyen körülmények között vehet részt a sajtó az ülésen.

Az alkotmánybíróság megalapozatlannak találta azt az érvelést is, amely szerint nem világos, hogy milyen céllal hozták létre a nemzetbiztonsággal kapcsolatos törvények aktualizálására létesített parlamenti különbizottságot. Az érvelés szerint a parlament szuverén joga, hogy eldöntse, hogy milyen munkacsoportokat hoz létre, és ezt az alkotmánybíróság nem bírálhatja felül.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS