2020. október 31. szombatFarkas
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor szerint semmi ok nincs arra, hogy felfüggesszék Johannist

2018. június 26. 15:09, utolsó frissítés: 2018. június 27. 09:43

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke azt nyilatkozta kedden, hogy ő semmi okát nem látja annak, hogy felfüggesszék Klaus Johannis államfőt elnöki tisztségéből.

A szövetségi elnök Liviu Dragneának, a PSD elnökének a kijelentésére reagált ezzel, aki nemrégiben azt nyilatkozta, hogy Johannis „alkotmányellenesen sokat” halogatta az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze, Laura Codruţa Kövesi menesztéséről szóló rendelet aláírását, éppen ezért ő már nem zárja ki az államfőnek a tisztségéből való felfüggesztésének a lehetőségét.

„Az elnök megsértette az Alkotmánybíróság döntését, ma, június 26-án? Elmondtam múlt héten is, elmondtam ezelőtt két héttel is, elmondom most is, és ha kell, elmondom jövőhéten is, hogy nem támogatjuk a felfüggesztését, mivel nincs okunk támogatni azt. A körtársasági elnök nem fogja azt mondani, hogy nem tartja tiszteletben az Alkotmánybíróság döntését, az ismételten egy hibás döntés lenne a részéről, és én meg vagyon győződve arról, hogy tiszteletben fogja tartani”- nyilatkozta Kelemen Hunor.

Arra a kérdésre, hogy az államelnök szándékosan késlelteti-e a DNA főügyészének, Laura Codruţa Kövesinek a felmentését, az RMDSZ elnöke szintén kérdéssel felelt:

„Az, hogy gyorsabban, mit jelent? Létezik erre egy alkotmányos kifejezés? Létezik egy olyan alkotmányos kifejezés amelyet (az elnök - szerk.megj.) nem tartott tiszteletben? (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS