2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Victor Ponta: az RMDSZ miatt nem fog megbukni a Dăncilă-kabinet

2018. június 26. 17:28, utolsó frissítés: 2018. július 05. 16:56

Victor Ponta volt miniszterelnök a Facebook oldalán ismertette, hogy véleménye szerint miért fog az RMDSZ a Dăncila-kabinet leváltása ellen szavazni.

Az egykori miniszterelnök szerint a Szociáldemokrata Párt és az RMDSZ megegyeztek, hogy a közigazgatási törvénykönyv módosítása, amelyet a kormánykoalíció az RMDSZ-szel közösen dolgozott ki, és amely garantálja a kisebbségeknek az ügyeik anyanyelven történő intézését azokon a településeken, ahol a kisebbség számaránya nem eléri a 20%-ot, át fog menni a képviselőházon ebben a formában, cserében viszont az RMDSZ nem fogja támogatni a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt a parlamentben.

A volt miniszterelnök ebben tulajdonképpen egy, az evz.ro portálon megjelent cikkre hivatkozik, amelyben nincs megjelölve egyetlen forrás sem, pusztán spekulatív módon,ám tényként közli a két párt megegyezését.

Az ex-kormányfő szerint "mindenki megnyugodhat, mivel ennek fényében továbbra is marad a Dăncila-kabinet".

A közgazgatási törvénykönyv módosításairól ITT olvashat bővebben. Az RMDSZ álláspontjáról a Dăncila-kabinet ellen benyújtott bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatban pedig ITT találhat bővebb információkat.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS