2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A házbizottság megbüntette az USR-t: nem fogadhatnak több meghívottat ebben az ülésszakban

2018. június 26. 18:32, utolsó frissítés: 18:32

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nem fogadhat több meghívottat a parlament épületében az ülésszak hátralevő napjaiban, erről döntött keddi ülésén a képviselőház házbizottsága - írja az Agerpres.

Georgian Pop alsóházi titkár szerint a parlament folyosóján tartott múlt heti tiltakozó akcióhoz hasonló eseteket megelőzendő két döntést is hozott az alsóház vezetősége keddi ülésén. Egyrészt határozat született arról, hogy az USR-frakció képviselői ebben az ülésszakban nem fogadhatnak több meghívottat a parlamentben, másrészt pedig arról is döntöttek, hogy az alsóház munkálatai alatt csak a képviselők, az újságírók, valamint a frakciók és bizottságok személyzete tartózkodhat a folyosókon, turisták vagy meghívottak nem.

Pop rámutatott, a házbizottság a házszabály azon kitétele alapján hozta meg ezeket a döntéseket, miszerint a testületnek biztosítania kell a képviselőház tevékenységének zavartalan lefolytatását.

Múlt héten, Viorica Dăncilă miniszterelnök parlamenti felszólalása közben kilenc személyből álló csoport tiltakozott az ülésterem előtti folyosón a büntetőeljárási törvénykönyv korábban elfogadott módosításai ellen. A csoport egyik tagja, Mihai Poliţeanu akkor azt mondta, "senki nem irányítja őket a háttérből", saját indíttatásból mentek a parlament épületébe, és az USR törvényhozói segítettek nekik bejutni. Dan Barna pártelnök ezt megerősítette, hozzátéve, hogy az állampolgároknak jogukban áll részt venni a parlament ülésein és kifejteni álláspontjukat.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS