2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kormány és Dragnea lemondását követelték országszerte a tiltakozók

2018. június 27. 09:56, utolsó frissítés: 09:56

A Viorica Dăncilă miniszterelnök által vezetett kormány és Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének lemondását kérték kedd este a fővárosban és a nagyobb városokban tüntető emberek.

A Victoriei téren több mint száz személyt tiltakozott, akikhez a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban és több liberális párti honatya csatlakozott, Raluca Turcan, Mara Mareş, Robert Sighiartău is.

A tüntetők zászlókat lobogtattak, közben azt skandálták, hogy a „PSD mondjon le”, a „PSD a vörös pestis”, „Holnaptól nincs PSD”. A tiltakozók egy nagy felirattal érkeztek a helyszínre, amelyen az állt, hogy „A legvégsőkig harcolunk Romániáért”.

Ludovic Orban PNL-elnök arra biztatta a párt szimpatizánsait, hogy békésen támogassák szerdán az Izvor parkban a bizalmatlansági indítványt.

Nagyszebenben több mint 2.000 személy vonult fel egy 12 kilométeres szakaszon és szintén a kormány, valamint Liviu Dragnea lemondását kérték. A tervek szerint szerdán ismét tüntetni fognak.

Kolozsváron száznál is többen tiltakoztak a főtéren, ahol néhány napja többen sátrat vertek fel és állandó tiltakozást szerveztek. A megszokottól eltérően a tüntetők nem vonultak végig az utcákon, hanem 21 óráig a főtéren maradtak, ahol vuvuzelákkal, sípokkal hívták fel magukra a figyelmet. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS