2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem fog az RMDSZ a Dăncilă elleni bizalmatlansági indítványról szavazni

2018. június 27. 10:11, utolsó frissítés: 10:34

Update: Kelemen Hunor a Facebook oldalán fejtette ki, hogy az RMDSZ miért nem vesz részt a bizalmatlansági indítvány szavazásán.

„Ma nincs meg a parlamenti többség a jelenlegi kormány leváltásához. További nyolcvan szavazatra van szüksége az ellenzéknek, hogy megdöntse a Dancilă-kabinetet. Sajnos, ezúttal az RMDSZ nem a mérleg nyelve: harminc szavazatunk tehát nem változtat a helyzeten. Ez egyszerű matematika.
A kormány rossz döntéseit és kezdeményezéseit ezután is kritizáljuk és leszavazzuk. Azt az ellenzéket tudnánk kormányra lépésében támogatni, amely tisztázza miniszterelnök-jelöltjének és a legfőbb tárcák vezetőinek személyét. Azt az ellenzéket tudnánk támogatni, amely konkrét tervekkel, Románia fejlődését biztosító kormányprogrammal áll elő, amely nem a magyar közösség ellen uszít, hanem tiszteletben tart bennünket.”- írja a szövetségi elnök.

----------------------------------------------------

Kelemen Hunor a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke azt nyilatkozta, hogy a szövetség képviselői el fogják hagyni a parlament plénumát, amikor Dăncila-kabinet ellen benyújtott a bizalmatlansági indítványról szavaznak ma parlamentben.

A kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról délben fognak szavazni a parlamentben. Az ellenzék politikusai túl kevesen vannak ahhoz, hogy a bizalmatlansági indítványt megszavazzák, ezért feltehetően a továbbra is a helyén marad majd a Dăncila-kabinet. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS