2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Befolyással való üzérkedés miatt vizsgálódik a DNA a rendőrség volt vezetője ellen

2018. június 27. 17:43, utolsó frissítés: 17:43

Befolyással való üzérkedés és hamis nyilatkozattétel miatt bűnvádi eljárást indított az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a Román Rendőrség volt vezetője, Cătălin Ioniţă ellen, írja az Agerpres hírügynökség.

A DNA szerint Ioniţă 2009-ben és 2010-ben - amikor a főváros első kerületének rendőrsége keretében működő, gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó szolgálat vezetője volt - egy négyhektáros területért cserében közbenjárt egy birtokba helyezési eljárás lezárásának megsürgetése érdekében. Miután Dinu Petruţa - az ügy másik gyanúsítottja - és további három személy megkapta a több mint 18 hektáros terület feletti tulajdonjogot igazoló iratokat, a teljes területet eladták Cătălin Ioniţának, utóbbi azonban csak 14 hektár telek vételárát fizette ki, négyhektárnyi telket - az előzetes megegyezésnek megfelelően - ingyen engedtek át neki - állítják az ügyészek.

A DNA szerint ugyanakkor Ioniţă a szóban forgó terület mindössze 10 százalékát, azaz 1,8 hektár telket tüntetett fel a 2015 és 2018 közötti évekre vonatkozó vagyonbevallásában.

A vádhatóság székhelyéről való távozásakor a rendőrség volt vezetője azt mondta, mindent meg fog tenni „becsületének és státusának helyreállítása érdekében”. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS