2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Marad a Dancilă-kabinet; a parlament elutasította a bizalmatlansági indítványt

2018. június 27. 18:39, utolsó frissítés: 18:47

Elutasította a parlament a Viorica Dancilă-kabinet ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt. Az indítványra 166 képviselő szavazott igennel és 4 képviselő nemmel, a többi politikus pedig egyszerűen nem szavazott. Mint arról már korábban mi is beszámoltunk az RMDSZ politikusai sem vettek részt a szavazáson. A kormánybuktatáshoz a törvényhozók összlétszámának több mint felének támogatására, legalább 233 szavazatra lett volna szükség.


A bizalmatlansági indítványról szóló parlamenti vitán Viorica Dăncilă kormányfő kijelentette: nem hitte volna, hogy az egész dokumentum „hamis állítások sora” lesz.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) által benyújtott, Szükséghelyzetben az ország: le kell váltani a Dragnea-Dăncilă-kormányt című bizalmatlansági indítvány parlamenti vitáján a miniszterelnök azt mondta: nem számított rá, hogy „az egész indítvány hamis állítások sora lesz, mintha egy másik valóságot mutatnának be.”

Kifejtette, a demokráciához hozzátartozik, hogy az ellenzék bírálja a kormányt, ez a bírálat azonban 'nélkülözi a racionális érveket', az ellenzék vádjai pedig „logikátlanok és valótlanak”. (hírszerk/Agerpres)

Cikkünket frissítjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS