2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mobil jégpálya épül Maros megyében

2018. június 29. 10:29, utolsó frissítés: 10:48

Új lendületet kaphatnak a jeges sportok Maros megyében annak az együttműködésnek köszönhetően, amelyet pénteki ülésén hagyott jóvá a Maros Megyei Tanács. A megyei önkormányzat, a Visit Mures Egyesület és a Mens Sana Alapítvány közötti partnerségi megállapodás egy mobil fedett műjégpálya építésére és működtetésére vonatkozik.

A projekt elsődleges célja a fiatalok edzése, tanítása. A tervek szerint a műjégpálya működtetői partnerséget fognak kialakítani a tanintézetekkel, hogy a fiatalok tornaórán elmehessenek a fedett jégcsarnokba és tanuljanak korcsolyázni. A jeges sportokhoz szükséges infrastruktúra kialakításával a kezdeményezők szeretnék fejleszteni a korcsolyázáshoz kapcsolódó sportágakat, így a gyorskorcsolyát és a hokit, hiszen ezeknek a sportoknak több mint 100 éves múltja van Maros megyében.

A mobil jégpálya az év kilenc hónapjában fog működni, a nyári időszakban zárva lesz. A Maros Megyei Tanács a fedett műjégpálya működési költségeit fogja biztosítani, a Visit Mures Egyesület lesz a működtető, aki menedzseli a csarnokban folytatott tevékenységeket, a Mens Sana Alapítvány pedig megvásárolja a mobil műjégpályát, amelyet ingyenes használatra ad át a működtetőnek.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS