2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kovászna megyében 263 személyt érintett az árvíz, országszinten több száz embert menekítettek ki

2018. július 01. 11:30, utolsó frissítés: 11:57

A belügyminisztérium katasztrófavédelmi részlege által végzett felmérés szerint Kovászna megyében mintegy 24 települést és 263 személyt érintett az árvíz, 86 személyt Kökösbácstelkén, 109 személyt Bélmezőben (Lunca Mărcuşului), 21 személyt Székelytamásfalva (Tamaşfalău) településen - írja az Agerpres hírügynökség.

Szitabodza (Sita Buzăului) településen három házat rongált meg egy földcsuszamlás.

Nem lehet közlekedni Csíkkozmás és Kézdivásárhely között a 11B-jelzésű országúton, Kézdiszárazpataknál (Valea Seacă) néhány méteres szakaszon beszakadt az út. Nem lehet közlekedni a 121-es jelzésű megyei úton Szentkatolna (Catalina) és Imecsfalva (Imeni) között.

Brassó és Szitabodza között a vasúti forgalom is megállt, miután Bodolán a Tatrang folyó által hozott hordalék miatt összedőlt a vasúti híd - tájékoztatott vasárnap reggel a Román Országos Rendőr-főkapitányság közlekedési tájékoztató központja (Infotrafic).

Az árvíz által érintett településeken a belügyminisztérium 300 munkatársa teljesít szolgálatot: tűzoltók, csendőrök és rendőrök.

Az áradások ugyanakkor az ország más megyéit sem kímélik. Hargita megyében több település is áramellátás nélkül maradt szombaton a heves esőzések miatt. Maros megyében Héjjasvalfát öntötte el a víz, a beszámolók szerint egyes helyeken akár a 70 centimétert is elérte a víz mélysége.

Sajtóbeszámolók szerint Argeş és Vrancea megyékben halálos áldozatokat követelt az árvíz. (agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS