2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öt országutat és 13 megyei utat érintettek az elmúlt napok áradásai

2018. július 01. 13:43, utolsó frissítés: 13:50

Öt országutat és 13 megyei utat érintettek az elmúlt napok áradásai, illetve két vasúti szakaszon nem lehet közlekedni, Vâlcea megyében Băbeni - Alunu települések között, valamint Brassó és Bodzaforduló között Bodola településnél, ahol a vasúti hidat elsodorta az áradás - tájékoztatott a belügyminisztérium.

A belügyminisztérium alkalmazottai az éjszaka folyamán 45 személyt mentettek vagy menekítettek ki az áradások elől.

Vasárnap reggel három megye (Kovászna, Hargita, Suceava) 5 településén mintegy 200 háztartásban nem volt áramszolgáltatás, a helyzet megoldásán jelenleg is dolgoznak. Vasárnap reggelre összehívták a Neamţ megyei katasztrófavédelmi bizottságot a Szeret és a Moldova folyók vízszintjének emelkedése miatt.

A belügyminisztérium arról is tájékoztatott, hogy az időjárásra és árvizekre vonatkozó figyelmeztetéseket visszavonták, az érintett térségekben javul a helyzet.

Jelenleg az országban sehol sincs érvényben rossz időjárásra vonatkozó figyelmeztetés. Vasárnap délután 16 óráig, illetve hétfőn 16 óráig még néhány folyó vízgyűjtő medencéjében érvényben marad vízügyi figyelmeztetés.

Az elmúlt napokban a belügyminisztérium 20 000 alkalmazottja dolgozott az árvizek által okozott károk helyreállításán. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS