2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megszavazták a képviselőházban is a Btk.-módosításokat; az RMDSZ tartózkodott

2018. július 04. 14:27, utolsó frissítés: 14:27

A képviselőház szerda délutáni ülésén megszavazta a büntetőörvénykönyv módosításokat, amelyeket a keddi nap folyamán már elfogadott a szenátus. A szavazáson az RMDSZ képviselői tartózkodtak. A szövetség úgy indokolta meg a döntését, hogy azért tartózkodtak, mert ebben a formában nem tudják támogatni a BTK módosításait, de annak a PNL-nek az oldalára sem akarnak állni, amely az elmúlt időszakban minden magyar ügyet minden létező eszközével megtámadott.


A Romániai Magyar Demokrata Szövetség arról számolt be a Facebook oldalán, hogy, az igazságügyi törvények módosítása kapcsán az RMDSZ kizárólag azon változtatásokat szorgalmazza, amelyek az alkotmánybírósági döntéseket, az Európai és Emberjogi Bíróság döntéseit és az európai direktívákat emeli be a román jogrendbe.

„Továbbra is fontosnak tartjuk a büntetőtörvénykönyv módosítását, de a jelenlegi formájában nem tudtuk támogatni azt.”- írja közleményében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség.

A szövetség már korábban is kifejtette, hogy nem értenek egyet a a hivatali gondatlanság eltörlésével, és az értékküszöb bevezetésével sem a hivatali visszaélés esetében, valamint nem támogatják azt sem, hogy csak az a hivatali visszaélés számítson bűncselekménynek, amelynek elkövetője, annak házastársa vagy legtöbb másodfokú rokona jut illetéktelenül haszonhoz. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS