2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A magyartól eltérő nemzeti kisebbségek kilenc képviselője megszavazta a Btk.-módosításait

2018. július 04. 16:29, utolsó frissítés: 2018. július 05. 10:07

A magyartól eltérő nemzeti kisebbségek csoportjának kilenc képviselője támogatta szavazatával a büntető törvénykönyvet módosító tervezetet - hangoztatta a voksolás után a PNL alsóházi frakciójának vezetője, Raluca Turcan. A PMP egyik képviselője is megszavazta a módosításokat, ezért kizárják az alakulatból.


A szavazás után a PMP elnöke, Eugen Tomac bejelentette, alakulatának egyetlen képviselője szavazta meg a Btk. módosításait, és Adrian Mocanut emiatt kizárják a pártból.

Raluca Turcan közzétette szerdán azoknak a képviselőknek a listáját, akik megszavazták a büntető törvénykönyv módosításait.

„Itt van azoknak a listája, akik ma térdre kényszerítették Romániát, akik eltérítették az országot az európai útról, amelyen oly nagy erőfeszítések után tudott elindulni. (...) Ezek a személyek ezután nem lesznek hitelesek, amikor európai Romániáról, korszerűsítésről, törvényekről, egyszerű állampolgárokról beszélnek. (...) Ma az európai Romániára, az alkotmányra és a jogállamra mért óriási csapásnak lehettünk tanúi" - nyilatkozta Turcan. (agerpres)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS