2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Iroda nyílik Sepsiszentgyörgyön, hogy a románokat ért sérelmekről gyűjtsön információt

2018. július 06. 13:39, utolsó frissítés: 13:41

Irodát fog nyitni Sepsiszentgyörgyön Cătălin Ivan európai parlamenti képviselő, hogy összegyűjtse a Maros, Hargita és Kovászna megyei románokat ért diszkriminációval kapcsolatos adatokat, és hogy az Európai Parlamentben mutassa be azokat, „az RMDSZ hazug propagandájának lerombolása végett”.


Cătălin Ivan marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján jelentette be pénteken, hogy partnerségre lépett Dan Tănasă újságíróval, mert az a tervük, hogy lerombolják az RMDSZ utóbbi években tapasztalt „hazug propagandáját”.

Azt is elmondta, a szükséges helyiséget már ki is bérelték Sepsiszentgyörgyön, és rövidesen megnyitja ott EP-képviselői irodáját. 'Így én leszek az egyetlen, dokumentumokkal rendelkező európai parlamenti képviselő Kovászna, Hargita és Maros megyében, mert a környék többi EP-képviselője Budapestre jár pártgyűlésekre, Bukarestbe legfeljebb látogatóba mennek. A többi, RMDSZ-es EP-képviselő Magyarország oldalán áll, ezt ők is elismerik az Európai Parlamentben, ez nem újdonság, nem is titkolják, tehát a régióból én lennék ez egyetlen európai parlamenti képviselő' - fejtette ki Ivan.

„Tájékoztató kiadványon is dolgozunk az RMDSZ hazug propagandájáról, összes mítoszáról, félretájékoztatásáról (...) Kiterveltünk egy európai szintű stratégiát, és ott is le fogjuk rombolni a hazug propagandájukat. Nem lesz nagyon nehéz, nekünk is megvannak az eszközeink”.- mondta Cătălin Ivan.

Az EP-képviselő szerint a románokat etnikai alapon diszkriminálják a saját országukban, és minden engedményért, amit az RMDSZ a jelenlegi kormánykoalíciónak tesz, a székelyföldi románok „felárat fizetnek”. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS