2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Már megint pusztít az árvíz

2018. július 09. 11:40, utolsó frissítés: 11:40

19 megye 40 településén és Bukarestben pusztított az ár - írja az Agerpres.


A belügyminisztérium egységei az elmúlt 24 órában Fehér, Arad, Bihar, Brassó, Buzău, Călăraşi, Kolozs, Konstanca, Kovászna, Dobrogea, Dolj, Galac, Hargita, Maros, Olt, Prahova, Szeben, Teleorman és Vrancea megyében, valamint Bukarestben segítettek a bajba jutottakon. 250 gazdaságot elöntött, 8 hidat és pallót megrongált az ár, több ház tetőszerkezete megrongálódott, fák dőltek ki a viharban, több személyt megelőzésképpen kilakoltattak otthonából. Argeş megye egy településén szünetel az áramszolgáltatás, a kiesés 322 fogyasztót érint.

A belügyminisztérium kimutatása szerint az árvíz a Fehér megyei Szépmezőn, a Kovászna megyei Nyáraspatakon, a Maros megyei Héjjasfalván és a Szeben megyei Vízaknán tette a legnagyobb kárt.

Szépmezőn 42 háztartást, 22 pincét, 3 gazdasági egységet és 30 kutat árasztott el a víz, 14 személyt kiköltöztettek otthonából.

Nyáraspatakon 31 udvart, 3 házat, egy melléképületet és 11 kutat öntött el az ár, és megrongálta a magasfeszültségű vezeték négy oszlopát, valamint 7 pallót. Ugyancsak Kovászna megyében, a Kököshöz (Chichiş) tartozó Bácsteleken (Băcel) egy lakóházból, 13 alagsorból, 8 kútból és két udvarból szivattyúzzák a vizet.

Héjjasfalván az árvíz elöntött 12 házat, 25 alagsort és 75 gazdaságot. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS