2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szenátus jogi bizottsága nem akarja újratárgyalni a bírák és ügyészek jogállásáról szóló törvény módosítását

2018. július 10. 13:34, utolsó frissítés: 13:34

A szenátus jogi bizottsága elutasította kedden Klaus Johannis államfő kérelmét, hogy tárgyalják újra a bírák és ügyészek jogállásáról szóló, 2004/303-as törvény módosítását, írja az Agerpres hírügynökség.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által kezdeményezett és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátorai által is fenntartott módosító javaslatokat elutasították azzal az indoklással, hogy ezek Johannis államfő kérelméből valók, amelyeket már elutasított a képviselőház plénuma, ám a javaslatok kezdeményezői bejelentették, hogy a szenátus plénumában is fenntartják majd ezeket.

Eugen Nicolicea, az alsóház jogi bizottságának elnöke kifejtette: az újratárgyalási kérelembe foglaltak többnyire alkotmányossági aggályok, amelyeket nem újratárgyalási kérelem, hanem alkotmánybírósági óvás formájában kellene előterjeszteni.

Gabriel Andronache, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője azt mondta: megalapozottnak ítélik Klaus Johannis kifogásait és megszavazzák az újratárgyalási kérést.

Stelian Ion, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nevében szintén az újratárgyalás mellett foglalt állást és módosító indítványokat is előkészített. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS