2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dan Barna szívesen látná Kövesit az USR-ben

2018. július 10. 16:42, utolsó frissítés: 16:42

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ajtói nyitva állnak Laura Codruţa Kövesi előtt, amennyiben a volt korrupcióellenes főügyész úgy dönt, hogy belép a politikába - nyilatkozta kedden az alakulat elnöke.


Dan Barna azt mondta „váltottak néhány üzenetet”, és biztosította Kövesit, hogy továbbra is élvezi az USR bizalmát és támogatását.

Hozzátette, a volt DNA-főügyész válaszában méltányolta az alakulat támogatását, és azt mondta, mivel az elmúlt öt évben nem volt szabadságon, az elkövetkezőkben „kicsit visszavonul”, majd tárgyalnak még a témáról.

Újságírói kérdésre válaszolva Dan Barna kifejtette, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy amennyiben Laura Codruţa Kövesi indulna az elnökválasztáson, az USR támogassa őt.

„Amennyiben élvezi a párt támogatását, Kövesi is, és más is szóba jöhet alakulatunk jelöltjeként. Jó opció lehetne ez Románia számára, hiszen Kövesi bebizonyította, hogy egyetlen ember is képes felvenni a harcot az igazságszolgáltatás védelméért” - tette hozzá. A pártelnök ugyanakkor leszögezte, hogy az USR-nek lesz saját jelöltje az elnökválasztáson, de hogy ki, az csak majd a későbbiekben fog kiderülni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS