2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kövesi visszatér a nagyszebeni DIICOT-hoz

2018. július 11. 14:06, utolsó frissítés: 14:06

Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség hétfőn leváltott főügyésze visszatér a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) nagyszebeni kirendeltségéhez, ahol 2006-ig dolgozott, közölte a sajtóval szerdán a Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) .


A CSM szerda délelőtt ülésezett a Kövesi felfüggesztése nyomán kialakult helyzet megtárgyalására. A tanácskozáson, amelyen Kövesi már nem vett részt, jelen volt Tudorel Toader igazságügyi miniszter és Augustin Lazăr legfőbb ügyész is, aki már elején leszögezte, hogy Kövesi jelentős tapasztalattal rendelkezik és továbbra is ügyész marad, de a továbbiakban nem fog a Legfőbb Ügyészségnél tanácsadói minőségben dolgozni, mivel ott már minden állást betöltöttek.

A legfőbb ügyész hétfőn Anca Jurmát bízta meg ideiglenesen a Kövesi menesztésével megüresedett DNA-főügyészi tisztség ellátásával. Szerdán Lazăr azt mondta, azért esett a választása Jurmára, mert „jelentős tapasztalattal rendelkező DNA-ügyész, a legfőbb ügyészség diplomatája, az európai korrupcióellenes hálózat alelnöke, és mind európai szinten, mind az országban ismert a neve”. (news.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS