2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A doktori dolgozatának megvédésekor derült ki, hogy plagizált a volt oktatásügyi miniszter

2018. július 12. 12:37, utolsó frissítés: 12:49

Nem kaphatta meg a doktori címet Liviu Pop egykori tanügyminiszter, miután kiderült, hogy doktori dolgozatának negyede plágium. A tanügyminiszter azonban tagadta a vádakat, és azt nyilatkozta, hogy a dolgozatára büszkébb, mint arra, amikor esküt tett a hadseregnél, de elnézést kért az esetleges hibákért.

A doktori bizottság azonban úgy döntött, hogy az egykori tanügyminiszternek újra kell gondolnia a dolgozatot, és meg kell tennie a szükséges lépéseket a dolgozat „újjáépítésére”.

Emilia Şercan újságíró volt az, aki néhány óra tanulmányozás után rájött, hogy az egykori tanügyminiszter doktori dolgozatának a 25%-a plágium. Elment hát Pop nyilvános védésére, és ismertette a bizottsággal a plágium tényét. Az eset érdekessége, hogy maga Ţuţu Pişleag egyetemi professzor, Liviu Pop dolgozatának irányító tanára is a dolgozat 45 perces kiértékelőjében úgy vélekedett, hogy az nagyon jó, de nem emelte ki a dolgozat erős és gyenge pontjait.

Liviu Pop a doktori bizottság döntése ellenére továbbra is fenntartja, hogy ő nem plagizált.

„Minden egyes mondatot lehivatkoztam. Azt akarják, hogy tegyük ki az időzőjeleket? Tegyük ki mindenhova!”- nyilatkozta indulatosan az ex-tanügyminiszter. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS