2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kutyáját sétáltató férfira támadt a medve Tusnádfürdőn

2018. július 12. 16:12, utolsó frissítés: 16:12

Újból emberre támadt a medve Hargita megyében, ezúttal Tusnádfürdőn. Hétfőn a kora esti órában kiskutyáját sétáltató tusnádfürdői lakosra támadt egy hárombocsos anyamedve a vasútállomás közelében – tájékoztat közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A támadás körülményeit július 12-én, csütörtök délben Csíksomlyón, a megyei sürgősségi kórház fertőző osztályán elevenítette fel az áldozat, Szabó István.

„Hétfő este sétáltattam a kutyát és az állomástól mentem kifelé a kockaköves úton a főút fele, amikor egy hárombocsos anyamedve szökött elém. Visszahúzódott, én felvettem az ölömbe a kutyát, mire ismét kiugrott és a körmeit beleakasztotta a mellkasomba, a rajtam lévő pólót is leszakította. Az eset Tusnádfürdőn történt, irtózatosan el vannak szaporodva…” – meséli a 42 éves áldozat.

– Ma újra jeleztem a minisztériumnak, hogy komoly bajok vannak Hargita megyében és kezelni kell a problémát! – nyilatkozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök.
A múlt héten jóváhagyta a környezetvédelmi minisztérium a medvepopuláció menedzsmentjére vonatkozó akciótervet, s ha tartják a benne vállaltakat, egy éven belül ki kell dolgoznia a minisztériumnak a személyi áldozatok kártérítési rendszerét. Egy fontos előrelépésről van szó, úgy gondolom, hogy a tavalyi és idei erőfeszítéseink meghozták, meghozzák a várt eredmény – írta korábbi Facebook bejegyzésében a megyeelnök.

A megyei tanács a medvetámadások ügyében tett eddigi lépéseiről itt és itt lehet olvasni. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS