2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu szerint Kövesi legfőbb ügyészségre való kinevezése arrogáns gesztus

2018. július 13. 09:08, utolsó frissítés: 09:08

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) volt főügyészének Laura Codruţa Kövesinek a legfőbb ügyészségre való kinevezése „dacolás és arrogáns gesztus” Augustin Lazăr legfőbb ügyész részéről, nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke csütörtök este egy televíziós műsorban.

Az ALDE vezetője azt nyilatkozta, az utóbbi időben megfigyelte, hogy Augustin Lazăr legfőbb ügyésznek egyre nagyobb a „politikai étvágya”, ami arról árulkodik, hogy nincs tisztában jogállásával és feladatkörével.

„Politikai emberré vált, folyamatosan politikai nyilatkozatokat tesz. Látszik, hogy nincs tisztában jogállásával és feladatkörével. Én még nem láttam olyan országot, ahol a legfőbb ügyész beavatkozik a politikai döntésekbe” - magyarázta Tăriceanu.

Augustin Lazăr megbízása alapján a legfőbb ügyészség eligazító és ellenőrző szolgálata keretében tevékenykedik a továbbiakban Laura Codruţa Kövesi. A legfőbb ügyészség közleménye értelmében a volt korrupcióellenes főügyész többek között az Országos Korrupcióellenes Stratégia gyakorlatba ültetéséért felel majd. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS