2021. aug. 4. szerdaDomonkos
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A külügyminiszétrium válságstábot állított fel a Líbiában elrabolt román állampolgár miatt

2018. július 14. 17:41, utolsó frissítés: 17:42

A külügyminisztérium szombaton bejelentette, hogy válságstábot állítottak fel az elrabolt román állampolgár miatt, akit a nemzetközi sajtó szerint Líbiában raboltak el - közölte az AGERPRES hírügynökség.


A külügyminisztérium arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a lehető legsürgősebben felmérik a helyzetet, azonban a líbiai viszonyokat tekintve, az ellenőrzési eljárások elhúzódhatnak.

A válsághelyzetet Romániai líbiai nagykövetségén keresztül kezelik, amelyet Tunisba helyeztek át, írja a külügyi közleményben.

A külügyminisztérium megemlíti, hogy 2015 óta legmagasabb figyelmeztetés érvényes Líbiára: "Nagy veszély - azonnal hagyják el a térséget vagy az országot!"

Egy fegyveres banda szombaton három líbiai és egy román állampolgárságú mérnököt rabolt el Sharara környékéről, amely a Murzuk kőolajmező része, közölte a Xinhua hírügynökség katonai forrásra hivatkozva.

A neve elhallgatását kérő forrás azt nyilatkozta, hogy akkor rabolták el a mérnököket, amikor egy másik területre indultak a szálláshelyükről. Személygépkocsijukat elhagyatva találták meg.

Az Anadolu hírügynökség szerint nem tudni, hová vitték az elrabolt személyeket és eddig egyetlen csoportosulás sem vállalta magára a rablást. A török hírügynökség szerint a hatóságok már keresik az elrabolt személyeket, ugyanakkor megemlítik, hogy pénteken szintén elraboltak két líbiai mérnököt, de még aznap elengedték őket.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS