2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PMP lemondatná a kulturális minisztert a kormány szerencsétlenkedése miatt a centenárium kapcsán

2018. július 15. 15:45, utolsó frissítés: 15:45

A kulturális miniszternek le kell mondania, mert megalázza a románokat, a PSD-ALDE többség pedig "elásta a centenáriumot", véli a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, Eugen Tomac.

"A toxikus Szociáldemokrata Párt (PSD)-Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) koalíció által alkotott többség véglegesen és visszavonhatatlanul elásta a centenáriumot. A Dăncilă kormánynak teljesen más elfoglaltságai vannak ebben az évben, Románia 100 éves évfordulóján. A felelőtlen kormányzás miatt elszalasztottuk a román történelem legnagyobb eseményének megünneplését. Annak ellenére, hogy pártunk sok felhívást intézett a román társadalom bevonására és mozgósítására ennek a jelentős történelmi pillanatnak a megünneplésére, a PSD-ALDE kormány pedig bebizonyította, hogy teljesen semmibe veszi az itthon és külföldön élő románokat. A kulturális miniszter határtalan megvetéssel, átláthatóság nélkül szervezi a centenárium ünnepségeit és érthetetlen módon nem kommunikál a társadalommal." - írta Tomac a Facebook oldalán.

A PMP elnöke megemlíti, hogy több alkalommal kérte a kulturális minisztériumtól, hogy közöljék a centenáriumi ünnepségek programját, de egyetlen választ sem kapott. Tomac a Facebook-bejegyzésében felszólította a kulturális minisztert, hogy mondjon le, mert ő " az eddigi leggyengébb kulturális minisztere Romániának. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS