2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Darius Vâlcov szerint a kormány fontolgatja az adóamnesztiát

2018. július 18. 13:46, utolsó frissítés: 19:27

Darius Vâlcov államtanácsos és egykori pénzügyminiszter (akit nemrégiben alapfokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt befolyással való üzérkedés miatt a legfelsőbb bíróság) azt nyilatkozta, hogy a kormány tervei között szerepel az adóügyi amnesztiára vonatkozó törvénytervezet.


Vâlcov szerint a kormány programjában szerepel egy tervezett az adóügyi amnesztiatörvényről, de arról előtte még tárgyalniuk kell Liviu Dragnea PSD-elnökkel is. Az államtanácsos megjegyezte, hogy különböző cégek és magánszemélyek jelenleg 98 milliárd lejes adósságot halmoztak fel az állammal szemben.

„Igen, az adósságok eltörléséről van szó, de ezt még meg kell tárgyalni, ugyanis nem szeretnénk senkit se arra ösztönözni, hogy ne fizesse vissza a tartozásait és ami még ennél is fontosabb, arról is tárgyalnunk kell, hogy milyen „jutalomban” vagy kedvezményben részesüljenek azok, akik időben és pontosan törlesztik az adósságaikat”- nyilatkozta az államtanácsos.

Az egykori pénzügyminiszter azt nyilatkozta a Mediafaxnak, hogy év végéig a kormány 15 nagyszabású programot tervez különböző szinteken megvalósítani, ezek között pedig három autópályaprogram is szerepel.

„Év végéig megkezdődik a román állammal partnerségében a licit a Duna-Bukarest csatorna felépítésére. Továbbá az év végéig partnerségi szerződést fog aláírni az állam a Ploiești-Brassó valamint a Németvásár-Jászvásár-Ungheni autópályaszakaszok megépítésére is”- nyilatkozta Vâlcov.

Vâlcov elmondása szerint a kormány emellett még tervez 160 kilométernyi autóutat is kiépíteni a Fogarasi havasokban. Az említett programok megvalósításában pedig érdekelt feleknek számítanak német, francia, kínai, amerikai és arab vállalatok is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS