2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A legfelsőbb ügyész mind a négy, a DNA-vezérségre pályázó jelöltet felkészültnek tartja

2018. július 24. 13:42, utolsó frissítés: 13:42

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) élére jelentkező négy ügyész mindegyike számottevő szakmai tapasztalattal rendelkezik, jelentette ki kedden Augustin Lazăr legfőbb ügyész.

'Négy jelöltünk van, mindegyikük jelentős tapasztalatot halmozott fel a legfőbb ügyészség keretében kifejtett tevékenysége során. Csak annyit mondhatok: nyerjen a legjobb' - mondta Augustin Lazăr, mielőtt belépett volna a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács székhelyére.

Arra az újságírói kérdésre, milyennek képzeli el a leendő DNA-főügyészt, Lazăr azt felelte: az ideális jelölt nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik a legfőbb ügyészségen belül, és a magas szintű bűnüldözést tartja megvalósítandó céljának, az alapvető jogok tiszteletben tartásával.

A DNA-főügyészi tisztséget a következő négy ügyész pályázta meg: Florentina Mirică, a DNA korrupció-megelőzési osztályának szolgálati főügyésze; Cristian Lazăr, a legfőbb ügyészség büntetőjogi kivizsgáló osztályának főügyésze; Marius Iacob, a DNA helyettes főügyésze és Elena Grecu, a DNA központi struktúrájának egyik szolgálati főügyésze.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS