2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea szerint ősz elején fogunk szavazni a család fogalmáról

2018. július 24. 16:28, utolsó frissítés: 16:31

Liviu Dragnea, a PSD vezetője különböző témákról is nyilatkozott, miután találkozott az ír miniszterelnökkel, többek közt arról is, hogy mikor lesz a család fogalmáról szóló népszavazás.

„Szeptember elején egész biztos, hogy meg fogjuk tárgyalni a pártban és a koalícióban a kérdést, a tervek szerint szeptember 30-án vagy október első vasárnapján lenne a szavazás. Beszélni fogunk a kormánnyal is, mert be kell tenni a költségvetésbe a szervezéshez szükséges pénzösszeget” - mondta el Dragnea.

Azt is elmondta, hogy ez egy érzékeny téma, és szerinte minden állampolgárnak úgy kellene élnie, ahogyan csak szeretne, anélkül, hogy ezzel másokat zavarna.

Májusban a PSD-s Florin Iordache még júniusra ígérte a népszavazást.

Mint ismeretes, a népszavazás tárgya az alkotmány olyan irányú módosítása lenne, hogy az kimondja, hogy Romániában a családot csak egy férfi és egy nő házassága jelenti.

A kezdeményezést a Koalíció a családért nevű egyesület indította el, ők elégséges aláírást gyűjtöttek hozzá, hogy népszavazást kérhessenek a kormánytól a kérdésben. A céljuk, hogy ne lehessen a törvénykezésben esély arra, hogy két azonos nemű személy házasságot köthessen. Jelenleg az Alkotmányban az áll, hogy a házasság a felek szabad megegyezésén alapul. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS