2020. szeptember 19. szombatVilhelmina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Medvetámadás történt Tusványoson (tusnádi polgármester: nem történt!)

2018. július 25. 13:33, utolsó frissítés: 2018. július 26. 11:43

Medvetámadás történt kedd este a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor területéhez közel. Az áldozat éppen elhagyta volna Tusványos területét, amikor megtámadta őt a medve.

Az esetről először Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke számolt be a Facebook-oldalán, elmondása szerint az áldozat egy 27 éves gyimesi fiatalember, akit mellkasán és karján is megsebesítette a medve, a csíkszeredai sürgősségi osztályra szállították.Az esetről a Székelyhon bővebben is beszámolt, eszerint a támadás éjjel fél kettő és kettő között történt, az áldozat állapota stabil.

Frissítés:

Ezzel szemben Tusnádfürdő polgármestere, Albert Tibor a tábor hivatalos megnyitóján kijelentette, hogy semmilyen medvetámadás nem történt a tábor nulladik napján, és arra kért mindenkit, hogy ne terjesszenek álhíreket, de azért kérte a táborozókat, hogy legyenek elővigyázatosabbak.

Ez azért is furcsa, mert időközben Borboly Csaba egy közleményt is kiadott, amiben fotót is mellékelt a fiatalember sebeiről, íme:Borboly Csaba egyébként fel van háborodva, szerinte annak ellenére, hogy volt két héttel ezelőtt egy támadás Tusnádon, és valószínűleg ugyanez a medve volt az elkövető, a minisztérium nem tett semmit az eltávolításáért, holott ő felkérte őket erre.

(hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS