2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă elment Montenegróba, és összekeverte a fővárost Koszovóéval

2018. július 26. 09:54, utolsó frissítés: 09:56

Komoly diplomáciai baklövést'követett el montenegrói látogatásán Viorica Dăncilă kormányfő, amikor összekeverte az ország fővárosát (Podgoricát) Koszovó fővárosával (Pristinával) - jelentette ki szerdán este Adrian Dobre, a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt szóvivője.

Dobre szerint a miniszterelnöknek ki kellene elemeznie azoknak a tanácsadóknak a munkáját, akik a látogatást előkészítették.

'Ez egy letagadhatatlan diplomáciai baklövés. Sajnos a Balkán-félsziget történelmi szempontból igen érzékeny régiókból áll, kerülni kell az ilyen jellegű melléfogásokat. (...) Véleményem szerint a miniszterelnöknek ki kellene elemeznie azoknak a tanácsadóknak a munkáját, akik a látogatást előkészítették' - nyilatkozta Dobre a Digi 24 televíziónak.

Dobre szerint a külügyminisztériumra hárul, hogy kiköszörülje a csorbát, hogyha ennek érezhető hatása lesz a két ország viszonyára.

A román sajtó bemutatta azt a felvételt, amelyen Viorica Dăncilă miniszterelnök a Milo Đukanović államfővel való találkozóján azt nyilatkozza, hogy örvend, hogy egy román kormányfő első montenegrói látogatása alkalmából Pristinában lehet. A hibát kijavította a sajtóértekezlet hivatalos tolmácsa, aki a fordításban Podgoricát mondott. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS