2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A mezőgazdasági miniszter a sertéspestisről beszélt, és valahogy a holokauszthoz jutott

2018. július 26. 10:14, utolsó frissítés: 10:14

Petre Daea mezőgazdasági miniszternek le kell mondania és bocsánatot kell kérnie a holokauszt áldozataitól - jelentette ki csütörtökön Ionel Dancă. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője 'megengedhetetlennek' minősítette, hogy a mezőgazdasági miniszter a sertések elhamvasztását az auschwitzi áldozatokhoz hasonlította.

'Petre Daeának sürgősen be kell nyújtania lemondását és nyilvánosan bocsánatot kell kérnie a holokauszt auschwitzi áldozataitól. Ha ezt nem teszi meg, felszólítjuk Viorica Dăncilă kormányfőt, hogy váltsa le a minisztert. Az auschwitzi áldozatok és az elhamvasztott sertések összehasonlítása olyan megengedhetetlen cselekedet, amelynek azonnali következményei kell hogy legyenek' - írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Ionel Dancă.

Petre Daea arról beszélt kedd este az Antena 3 televízióban, hogy a tulceai Carniprod farmon 45 000 sertést kellett elhamvasztani az afrikai sertéspestis-góc elszigeteléséért, és azt mondta: 'Az összes állatot el kell égetni... kemény munka van ott, kérem... úgy dolgoznak, mint Auschwitzban'.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS