2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Országos Audiovizuális Tanács is vizsgálatot indít a disznóégetős kijelentések miatt

2018. július 26. 15:10, utolsó frissítés: 15:10

Hivatalból eljárást indított Dorina Rusu, az Országos Audiovizuális Tanács tagja az Antena 3 televíziócsatorna Találkozási pont ("Punctul de întâlnire") című, Radu Tudor által vezetett műsorával kapcsolatban, amelyben Petre Daea mezőgazdasági miniszter az auschwitzi koncentrációs táborhoz hasonlította a sertéspestissel fertőzött állatok tetemeinek megsemmisítését.

Doina Rusu közleményében kifejti, hogy amikor egy műsor meghívottja ehhez hasonló súlyos kijelentést tesz, ami a holokauszt áldozatainak emlékét sérti, akkor a moderátornak kötelessége közbeavatkozni, ellenkező esetben tettestársnak minősül. 'Nagyon súlyos, ha valaki közjogi méltóságként összehasonlítja a betegség miatt elpusztítandó sertések elhamvasztását az emberiség történetének legnagyobb tragédiájával, és a moderátornak, akinek a műsorában ilyen szégyenletes kijelentések hangzottak el, közbe kellett volna lépnie, hogy a szégyen ne érje el a sajtót is' - érvelt Doina Rusu.

Petre Daea mezőgazdasági miniszter arról beszélt kedd este az Antena 3 televízióban, hogy a tulceai Carniprod farmon 45.000 sertést kell elhamvasztani az afrikai sertéspestis-góc elszigetelése érdekében, és azt mondta: 'Az összes sertést el kell égetni... kemény munka van ott, kérem... olyan, mint Auschwitzban'. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS