2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Daea bocsánatot kért és magyarázkodott

2018. július 26. 15:15, utolsó frissítés: 15:15

Nyilvánosan bocsánatot kért Petre Daea mezőgazdasági miniszter az Antena 3 televízió műsorában kedden tett kijelentése miatt, amelyben párhuzamot vont a sertések elhamvasztása és a holokauszt között.

'A zsidó közösség valamennyi tagját tisztelem' - szögezte le csütörtöki közleményében Daea, hozzátéve, hogy kijelentésével csak azt akarta érzékeltetni, milyen nehéz helyzetben vannak a sertéstenyésztők az afrikai sertéspestis terjedése miatt. 'Isten ments, életemben nem sértettem meg senkit, szeretem a felebarátaimat, csak a lelki fájdalmat akartam érzékeltetni, remélem, megértik!' - olvasható a miniszter közleményében.

Petre Daea arról beszélt kedd este az Antena 3 televízióban, hogy a tulceai Carniprod farmon 45.000 sertést kell elhamvasztani az afrikai sertéspestis-góc elszigetelése érdekében, és azt mondta: 'Az összes sertést el kell égetni... kemény munka van ott, kérem... olyan, mint Auschwitzban'.

Kijelentése miatt lemondását követelte a PNL és az USR, az Országos Audiovizuális Tanács és az Országos Diszkriminációellenes Tanács hivatalból kivizsgálást indított, és Izrael romániai nagykövetsége megdöbbenésének és csalódottságának adott hangot.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS