2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az igazságügyi minisztérium szerint egy jelölt sem alkalmas a DNA főügyészi tisztségére

2018. július 27. 12:59, utolsó frissítés: 12:59

Az igazságügyi minisztérium pénteken közölte, hogy elutasította mind a négy, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségét megpályázó személy jelentkezését. A korrupcióellenes főügyészi tisztség betöltését szolgáló eljárást újra kell kezdeni.

Az igazságügyi tárca közölte, hogy a válogatási folyamat során úgy értékelték, hogy egyetlen jelölt sem teljesíti azokat a feltételeket, amelyek szükségesek a DNA-főügyészi tisztség betöltéséhez. Sem a benyújtott menedzseri projektben, sem az interjú során nem mutatott be egyik jelölt sem olyan tervet, amely az intézmény jelenlegi helyzetének elemzésére alapulna, és amely utólag lehetővé tenné a menedzseri teljesítmény objektív és átlátható kiértékelését - érvel a minisztérium.

Következésképpen a négy jelölt egyikét sem javasolja a szaktárca a korrupcióellenes főügyészi székbe, hanem elölről kezdik a jelölési folyamatot.

A DNA-főügyészi tisztséget a következő négy ügyész pályázta meg: Florentina Mirică, a DNA korrupció-megelőzési osztályának szolgálati főügyésze; Cristian Lazăr, a legfőbb ügyészség büntetőjogi kivizsgáló osztályának főügyésze; Marius Iacob, a DNA helyettes főügyésze és Elena Grecu, a DNA központi struktúrájának egyik szolgálati főügyésze. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS