2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szerbia nem adja ki Sebastian Ghiţăt Romániának

2018. július 28. 10:17, utolsó frissítés: 10:17

A szerb hatóságok nem adják ki Romániának Sebastian Ghiţă üzletembert. Az erre vonatkozó döntést pénteken hozta meg a szerb legfelsőbb bíróság, amely így elfogadta Ghiţă ügyvédjének azon kérését, hogy védencét ne adják ki, mert az saját országában politikai üldöztetésnek lenne kitéve.

A korábban képviselői mandátumot is szerző Ghiţă ellen több eljárás is folyamatban van. Többek között azzal is vádolják, hogy informatikai vállalatok érdekében járt közre minisztériumoknál és egyéb állami intézményeknél annak érdekében, hogy azok megrendelésekhez jussanak, illetve fiktív szolgáltatásokat is nyújtott állami vállalatoknak a törvényesség látszatát keltve.

Ghiţă 2016 végén a rendőrségi felügyelet ellenére el tudott tűnni, majd pár hónap múlva Szerbiában tartóztatták le, ahová vélhetően egy Isztambuli járattal érkezett hamis útlevéllel.

Ghiţa esetét az teszi némiképp különlegessé, hogy bujkálása alatt több videót is megjelentetett, amelyekben azt állította, bizonyítékai vannak rá, hogy régebben közeli kapcsolata volt a román titkosszolgálat vezetőivel, akik a korrupcióellenes ügyészséggel együttműködésben különböző érdekek mentén döntenek arról, hogy "kit vonjanak ki a forgalomból". (hotnews, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS