2020. aug. 9. vasárnapEmőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ponta: Orbán Viktor jobban tette volna, ha hallgat

2018. július 29. 11:41, utolsó frissítés: 11:41

Szombat este Victor Ponta, Románia volt miniszterelnöke is kommentálta Facebookon Orbán Viktor tusványosi előadását, és az abban elhangzottakat. Pontát vélhetően az bosszantotta fel, hogy a magyar miniszterelnök kijelentette, a magyarok megértik, hogy a románok számára ünnep a centenárium, viszont a románoknak azt is meg kell érteniük, hogy a magyaroknak ezen az évfordulón nincs mit ünnepelni.

"A románok számára a nagy egyesülés centenáriuma ünnepi pillanat, a büszkeség és az öröm éve, és Orbán Viktor miniszterelnök jobban tette volna, ha hallgat (ha már nem tudott tiszteletteljesen és udvariasan beszélni róla)" - írta Ponta Facebookon, majd hozzátette, hogy ez a helyzet is egyértelműen megmutatja azt az óriási különbéget, amely az ország 1918-as nemzeti érzelmű vezetői, és a mostani "analfabéta és tolvaj banda között van" - írta Ponta.

Ponta szerint, ha Romániának most is olyan vezetői lennének, mint 1918-ban, akkor Orbán Viktor nem merné megengedni magának azt, hogy így beszéljen Romániában. Szerinte viszont Orbán azért is mer hasonló kijelentéseket tenni, mert nagyon jól tudja, hogy a bukaresti kollégái modellként tekintenek rá.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS