2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem kerülnek szigorított fegyházba Bekéék

2018. július 30. 17:27, utolsó frissítés: 21:34

A bíróság helyt adott a fellebbezésnek, és mégsem helyezik át maximális biztonságú börtönbe a székelyföldi terrorvád miatt elítélt Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt - írja a Sláger Rádió. Eszerint az elítéltek hétfőn kapták meg a bíróság válaszát, hogy nem helyezik át szigorított fegyházba, hanem a második legszigorúbban őrzött börtöncsoportba, zárt rendszerű börtönnek minősített fegyházba kell letöltsék a büntetésüket, ilyen kategóriájú például a csíkszeredai fegyház, ahová a jelenlegi információk szerint kerül majd Beke és Szőcs.

Beke Csilla, az egyik elítélt kézdivásárhelyi férfi felesége nyilatkozta a rádiónak, hogy „a Brassó megyei Feketehalom börtönében, ahol jelenleg vannak, minden kedvezményt visszaállítottak, ami eddig volt, a csíkszeredai konzulátust is felhívták, hogy látogathatók, a hétvégén be is engedték a külképviselet tagjait”.

A rabokat arról tájékoztatták, hogy a csíkszeredai fegyházba fogják átszállítani. Múlt héten röppentek fel a sajtóhírek, hogy a büntetés-végrehajtás országos parancsnoksága a Dâmboviţa megyei maximális biztonságú börtönbe akarta küldeni a két kézdivásárhelyi elítéltet, szigorított intézkedéseket léptettek életbe, külön cellába vitték őket, lecsökkentették a telefonbeszélgetéseik időtartamát, a látogatásokat. (slagerradio)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS