2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az ellenzék a védelmi miniszter lemondását követeli

2018. augusztus 01. 15:53, utolsó frissítés: 19:07

Mihai Fifor védelmi miniszter kedd este beszélt a deveselui rakétabázisról és a román-orosz viszonyról az Antena 3 televízióban.


Fifor elmondása szerint nyilvánvaló, hogy Putyin elnök nem lehet elragadtatva attól, hogy Románia komoly katonai potenciált fejlesztett ki.

„Hogyan örülhetne Putyin elnök annak, hogy van Deveselun egy bázisunk, ballisztikus rakétákkal, hogyan örülhetne Putyin elnök annak, ahogy a Mihail Kogâlnicenu támaszponton amerikai csapatok állomásoznak, és Románia azon dolgozik, hogy ezek állandó státuszt kapjanak? Hogyan örülhetne Putyin elnök annak, hogy Románia fejleszti haditengerészetét? Hogyan örülhetne Putyin elnök annak, hogy Románia tengeralattjáró-program kifejlesztésén dolgozik a Fekete-tengeren?' - nyilatkozta a védelmi miniszter.

A ballisztikus rakétákra vonatkozó kijelentése miatt az ellenzéki pártok vezetői a védelmi miniszter lemondását követelte szerdán. Az ellenzéki pártok vezetői szerint a miniszternek ballisztikus rakétákra vonatkozó kijelentése diplomáciai bonyodalmakhoz vezethet.

Szerdán a védelmi miniszter viszont azt nyilatkozta a Digi 24 televízióban, hogy soha nem mondana olyat, hogy Deveselun ballisztikus rakéták vannak, és hogy az egész „egy értelmezési hiba”.

„Nem hiszem, hogy valaki is azt nyilatkozhatná, hogy Deveselun ballisztikus rakéták vannak. Én a tegnap este azt mondtam, hogy a deveselui bázis, vessző, amely ballisztikus rakétákkal foglalkozik, és semmi esetre sem azt, hogy Deveselun ilyen rakéták vannak. Valószínűtlen, hogy én ne tudnám, hogy mi van Deveselun, hogy ne tudnám, hogy ott valóban elfogórakéták vannak, és hogy miként működik a bázis.”- tette hozzá a miniszter.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS