2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Drogkereső rendőrkutya és forgalomkorlátozások; kezdődik a kolozsvári Untold fesztivál

2018. augusztus 02. 19:01, utolsó frissítés: 19:01

A Román Rendőrség nagyszebeni kutyakiképző központjából hozott, Şuier névre hallgató kutya segítségével fogják ellenőrizni a hatóságok, hogy a fesztivál résztvevőinél vannak-e illegális készítmények, írja az Agerpres hírügynökség.

A 3 éves németjuhász az idomítójával, Lucian Bosânceanu rendőr-főfelügyelővel érkezett Kolozsvárra.

Bosânceanu elmondta, a kutyát illegális szerek felkutatására képezték ki, és már több küldetésben részt vett idehaza, de külföldi fesztiválokon is. Feladata teljesítése érdekében naponta edzésben részesül, még hétvégenként is.

Az augusztus 2-a és 5-e között zajló Untold fesztiválra több százezer látogatót várnak Kolozsvárra.

Forgalomkorlátozások lesznek Kolozsváron az Untold fesztivál alatt


Oláh Emese kolozsvári alpolgármester arról számolt be, hogy az Untold fesztivál ideje alatt és az utána következő két napban forgalomkorlátozások lesznek érvényben a fesztivál környéki utcákban.

Autókra vonatkozó útlezárások:

Augusztus 8-án 23 óráig a Stadion sétánya lesz lezárva a forgalom előtt.

Augusztus 8-án 04.30 óráig a Bem (George Coşbuc) utcának a Függetlenség út (Splaiul Independentei) és Fürdő (Cardinal Iuliu Hossu) utca közötti szakasza lesz lezárva.

Augusztus 8-án ugyancsak 04.30 óráig a Függetlenség út Garibaldi és Napoca híd közötti szakasza lesz lezárva.

Gyalogosokra vonatkozó korlátozások:

Augusztus 8-án reggel 7 óráig a gyalogosforgalom is fel lesz függesztve a Multifunkcionális Sportcsarnok, az Aréna és a Sétatér környékén: a Stadion sétányon, a Bem utcának a Fürdő és a Függetlenség út közötti szakaszán, a Fürdő és a Függetlenség utca Garibaldi híd és Napoca híd közötti szakaszán, a Schütz János (Cişmigiu) utca és az Arany János utca 17-21 szám közötti szakaszán.

Az Untold idején a villamosok esetében változások lépnek fel.

A 102-es villamos augusztus 8-án 4.30 óráig nem üzemel.

A villamos helyett busz közlekedik 101A jelzéssel a Bucium és az Állomás tér között. A járat vonala jövet és menet is módosul, kikerüli a Függetlenség út lezárt szakaszát, így a Garibaldi utca - Vasvári Pál (O. Goga) - Fellegvári (General Dragalina) út, Horea út - Állomás tér útvonalon közlekedik.

A fesztivál alatt az Aréna előtti, a Sétatér melletti és a Malom utcai villamosmegálló nem üzemel.

A 100-as vonalon (Állomás tér - Munka sugárút) a villamos a megszokott program szerint közlekedik, számolt be a hírről az alpolgármester a Facebook oldalán. (Agerpres/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS