2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Medve támadt meg két embert Tusnádfürdőn

2018. augusztus 05. 14:07, utolsó frissítés: 14:08

Két személy került vasárnap reggel a csíkszerdai kórházba, miután megtámadta őket a medve Tusnádfürdőn.

Albert Tibor polgármester szerint a medve az utcán, az üzemanyagtöltő állomás környékén támadt a két férfira.

'Nem együtt mentek az utcán, egyikük az állomásra tartott. Az anyamedve külön-külön támadt rájuk' - mondta el a polgármester.

A két 27 éves férfit a csíkszeredai sürgősségi kórházba szállították.

Adrian Dobrică sebészorvos szerint egyik áldozat operációra szorul, mert mély sebei vannak, a medve gyakorlatilag kiharapott egy darabot a bal mellkasából. A másik áldozatnak a vállán és a fülén vannak sérülései, őt a fertőző részlegre utalták.

Dan Iamandi Hargita megyei csendőr-főkapitány arról számolt be, hogy vasárnap reggel a 112-es egységes segélyhívószámon jelezték, hogy két medvebocs az állomás melletti szeméttárolóba szorult, de amire a csendőrök kiértek, egy helyi lakos már kiengedte a bocsokat, azok anyjukkal együtt visszatértek az erdőbe.

Iamandi szerint nem kizárt, hogy a bocsok miatt ideges anyamedve támadott a két férfira.

Borboly Csaba , a hargita Megyei tanács elnöke ismét sürgős közbeavatkozást sürgetett. Szerinte a környezetvédelmi minisztériumot terheli a felelősség az újabb támadásokért.

'A környezetvédelmi minisztérium felelős az emberek életéért, mert ez az egyetlen intézmény, amely intézkedéseket hozhat. A bukaresti struccpolitika azt mutatja, hogy nem érdekli őket, hogy mi történik Hargita megyében. Azt mondják, oldjuk meg helyi szinten a problémát, de nekünk semmilyen törvényes lehetőségünk nincs közbelépni. Hiába küldözgetnek leveleket, hogy fogjuk be és vigyük a medvéket ahová akarjuk, mert ez az ők feladatuk. Ha nincs rá pénzük, kérjenek az uniótól, de én nem hiszem, hogy a minisztériumnak nem lenne pénze olyan esetben, amikor emberek élete forog kockán' - nyilatkozta Borboly.

Ezen a héten egy medve behatolt egy ötven gyereknek otthont adó központba, leszakított egy ajtót és fagylaltot és zöldséget evett egy hűtőládából.

Ugyancsak júliusban két másik személyt is megtámadott a medve. Az lakosok petíciót intéztek a környezetvédelmi minisztériumhoz, amelyben azt írták: veszélyeztetve érzik magukat a város utcáin, ahová legalább 20 medve jár be rendszeresen.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS