2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az MPP Hargita megyei szervezete: Borboly vagy megszünteti a medveveszélyt, vagy mondjon le!

2018. augusztus 07. 10:22, utolsó frissítés: 2018. augusztus 08. 12:34

A Magyar Polgári Párt Hargita megyei szervezete azt követeli a Hargita Megyei Tanácstól, hogy 24 órán belül kössön szerződést egy vadásztársasággal a veszélyes medvék altatólövedékes ártalmatlanítására, begyűjtésére és ideiglenes, biztonságos megőrzésére. Továbbá azt is követelik, hogy ennek költségét a megyei tanács előlegezze meg, majd hárítsa a Környezetvédelmi Minisztériumra, akinek a feladata lenne mindezt kézben tartani.

„A bürokrácia mindaddig egy kényelmes állapot, amíg súlyos fizikai és vagyoni károkat nem okoz. Az emberi élet védelme és biztonsága nem kényelmi kérdés!” - írják az általuk kiküldött közleményben.

A párt szerint az emberi életek védelme minden jogszabályi kötöttséget felülír, Az emberéletet védeni kell, ezért az altatólövedekés beavatkozásokat meg kell kezdeni, amíg nem lesznek halálos áldozatai a politikusok és a hivatalnokok felelőtlenségének.

Ennek fényében felszólítjuk a megyei vezetőséget, hogy rövid időn belül intézkedjenek annak érdekében, hogy végre érdemi megoldások szülessenek és Székelyföld lakosságának, illetve az idelátogató turistáknak az életét veszélyeztető medvetámadások megszűnjenek.

Szerintük: „Ha a jelenlegi jogszabályok rosszak, hatástalanok, akkor módosítani kell, esetleg újakat alkotni. Ne az életet alakítsuk a jogszabályokhoz, hanem a jogszabályokat az élethez!”

Az MPP szerint a tiltakozások, a maszatolások, a jól csengő szalagcímek és a feltűnést keltő szereplések nem bizonyultak hatékony megoldásnak (feltehetően itt Borboly Csaba tanácselnökre utalnak). Azzal zárják a közleményt, hogy amennyiben Borboly nem hajlandó cselekedni, úgy mondjon le.

A Hargita Megyei Tanács hétfőn sürgősségi ülésen vitatta meg, hogy hogyan lehetne minél gyorsabban és hatékonyabban fellépni, 12 veszélyes medve ártalmatlanítását kérték a Környezetvédelmi Minisztériumtól, akiknek az engedélyét meg kell várni ahhoz, hogy bárki cselekedhessen. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS