2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Teodorovici: Kaptunk egy átiratot az Államelnöki Hivataltól a költségvetés-kiigazítás kapcsán; ma a válasz nem

2018. augusztus 07. 20:23, utolsó frissítés: 20:23

A pénzügyminisztérium a keddi nap folyamán kapott egy átiratot az Államelnöki Hivataltól arról, hogy az intézmény szerint mely összegeket nem kellene elvonni a költségvetéséből, "ma azonban a válasz nem" - mondta Eugen Teodorovici a Digi 24 hírtelevíziónak az AGERPRES hírügynökség szerint.


A tárcavezető azt követően nyilatkozott a témáról, hogy az Államelnöki Hivatal sajtószóvivője, Mădălina Dobrovolschi kedden bírálta a kormány költségvetés-kiigazítási tervezetét, amiért az 19 százalékkal csökkentené az intézmény büdzséjét, ellehetetlenítve ezáltal a hivatal tevékenységét.

"A mi álláspontunk változatlan, mivel ugyanezekkel az érvekkel álltak elő az év elején is, a költségvetés első hét havi végrehajtása azonban azt mutatja, hogy nem tartották be azt, amit akkor ígértek. Ma (a válasz - szerk. megj.) nem" - fogalmazott a miniszter.

Teodorovici rámutatott, a költségvetés végrehajtásának ellenőrzésekor azt tapasztalták, hogy az Államelnöki Hivatal a kiutalt összegből 16 milliárd lejt nem használt fel, a pénzügyminisztériumnak pedig kötelessége átirányítani a pénzt oda, ahol szükség van rá. A tárca informatikai rendszerében fellelhető adatok szerint az összesen 57 millió lejből az Államelnöki Hivatal kedden 14 óráig 36,5 millió lejre kötött szerződést - ismertette az adatokat a miniszter, kiemelve, hogy a külföldi kiszállásokra egész évre kiutalt 8 millió lejből augusztus 6-áig 2,2 millió lejt használtak fel.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, július második felében több ízben is tárgyaltak a költségvetés-kiigazításról az Államelnöki Hivatal alkalmazásában álló "kollégákkal", és az egyeztetések még nem zárultak le, a tárca honlapjára feltöltött tervezet pedig módosulhat, amennyiben az intézmény új érvekkel áll elő.

"Amíg a kormány nem hagyja jóvá augusztus 20-i ülésén a költségvetés-kiigazítást, ez csak egy tervezet" - nyomatékosította Teodorovici.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS