2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondott a PSD ellenes nagytüntetés megszervezéséről a határon túli románok szövetsége

2018. augusztus 08. 12:13, utolsó frissítés: 12:26

A bukaresti főpolgármesteri hivatal bejelentette kedden, hogy augusztus 1-jén iktattak egy e-mailt, amelyben a határon túli románok szövetsége arról tájékoztatta a hivatalt, hogy lemond az augusztus 10-ére, a Victoriei térre tervezett tüntetés megszervezéséről.

„A levélben a szövetség úgy tesz, mintha nem tudna arról, amit nyilvánosan is bejelentett a bukaresti főpolgármester, hogy (...) a rendvédelmi szervezetek vezetőivel való találkozó után, július 23-án engedélyezte a tüntetés megtartását, sőt - tekintettel a bejelentett nagyszámú résztvevőre - kiterjesztette a helyszín határait a környező utcákra is” - írja a polgármesteri hivatal közleményében.

A polgármesteri hivatal álláspontja szerint az eredeti kérést azért nem hagyhatták jóvá, mert a Victoriei téren, ami a folyamodványban helyszínként szerepelt, nem fért volna el a bejelentett egymillió résztvevő.

Az illetékes intézményekkel történő egyeztetésre meghívták a szervezőt, aki telefonon jelezte, hogy nem tud részt venni az ülésen, mert nincs lehetősége még egyszer visszajönni az országba, és abban egyeztek meg, hogy augusztus 10-én jelentkezik az engedélyekért - részletezi a dokumentum.

A polgármesteri hivatal emlékeztet, hogy egy utcai tüntetés szervezőjének kötelessége, hogy néhány nappal az esemény előtt felvegye a kapcsolatot a rendőrség, csendőrség és mentőszolgálat képviselőivel, hogy a konkrét feltételekről egyeztessen, ami eddig nem történt meg

A határon túli románok szövetsége korábban bejelentette, hogy augusztus 10-én nagyszabású tüntetést szervez a Szociáldemokrata Párt (PSD) ellen a Victoriei téren, amelyre körülbelül egymillió résztvevőt várnak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS